Orangeriet för bröllop och fest

Coronavirusets framfart påverkar också verksamheten i Orangeriet.

Vi har för tillfället stängt för nya bokningar av Orangeriet för att hålla alla lediga datum framåt öppna för ombokning för de som tvingas skjuta upp sitt arrangemang.

För närvarande tillåts inte offentliga sammakomster med fler än 50 deltagare. Det gäller alltså offentliga sammankomster, vad gäller privata sammankomster överlämnar myndigheterna ansvaret till medborgarna.

Tills läget lugnat sig håller vi öppet för om- och avbokningar utan att vi tar någon avgift för det  även om ändringen sker nära inpå det planerade datumet.

När saker och ting stabiliseras kan det mycket väl vara så att det är klokt att hålla riskpersoner utanför större samlingar. Det finns då möjlighet att använda internetuppkoppling i Orangeriet för att direktsända delar av arrangemanget till de som inte kan närvara.

Visning av Orangeriet och park inför eventuell bokning under 2021 samordnas under helgen 16-17 maj 2020. Välkomna lördagen eller söndagen mellan 14 och 16. Ring eller maila gärna om ni ska komma.

Fiholms vackra orangeri lämpar sig utmärkt för fest, konferens, bröllop, minimässor, konserter och liknande.

Bröllop går att arrangera med ceremoni i Rytterne kyrka (eller i en av våra två vackra kyrkoruiner) ca 1 kilometer från Fiholm, sedan transport till Fiholm, t.ex. med häst och vagn som vi kan hjälpa till med, därefter, om vädret tillåter, champagne på gårdsplanen och sedan middag och fest i orangeriet.

Lokalen är ca 300 kvadratmeter, varav en del går åt till varmhållningskök, toaletter och bar. Resten är ett obrutet rum där det går att duka för upp till 300 gäster.

Det tar cirka en timme att nå Fiholm från Stockholm. Karta och vägbeskrivning går att få på hitta.se, sök på Fiholm i Västerås, det finns två Fiholm så det är viktigt att ta rätt.

Kontakta Maria, Gustaf eller Hans för förfrågningar, visning och så vidare.